Ivar Kornbrekk

Arbeidsgiver
Bouvet
Alder
57 år
Bransje
Transport, logistikk, kommunikasjon og IT
Bosted
Haugesund

Enhetsleder Industristøtte Bouvet

Jobb

Bouvet er et IT konsulentselskap. Det betyr at vi tjener penger på selge kunnskap om IT til andre firma. Vi leverer ikke produkter, bare tiden vår - eller "tjenester" som det kalles. Bouvet er et nokså stort selskap med mer enn 1000 ansatte fordelt på 13 byer i Norge og Sverige. Vi driver med ganske mange ulike typer IT-tjenester: Utvikling av datasystemer,  digital kommunikasjon og rådgivning. Mange av de største selskapene i Norge er Bouvet-kunder.

Jeg jobber i en avdeling av Bouvet som holder til i Haugesund. Vår forretningside er å bidra til å gjøre industribedrifter mer effektive ved hjelp av digital teknologi. Det kan dreie seg om systemer som gjør det enklere å holde styr på hva som skal produseres, til hvilken tid og av hvem, eller det kan være programvare som styrer maskiner i en produksjonslinje.

Noen synes kanskje at det er kjedelig å jobbe med industri. Det synes ikke vi! Vi tror at det er superviktig at vi her i Norge blir flinkere til å produsere ting selv. Nå kjøper vi alt for mye som produseres i utlandet og selger lite ferdige produkter ut av landet. Det går greit så lenge vi har store oljeinntekter, men alle vet at det ikke kommer til å vare evig. Etter vår mening er det viktig å bruke de neste ti-årene til å bygge opp en mer konkurransedyktig industri i Norge og i Haugesund. Det skal Bouvet være med på!

 

Utdanning

Jeg har gått videregående skole med studiespesialisering innen realfag. Faktisk er jeg litt usikker på hva det heter nå. Deretter gikk jeg tre år på høyskole, med studieretning innen IT. Til slutt hadde jeg 2 1/2 år som student i USA, på et universitet som heter University of California, Santa Barbara. Også der studerte jeg IT.

Jeg trivdes veldig godt med å studere, ikke minst den siste perioden, i USA. Det var faglig interessant, og den sosiale delen var ikke helt borte, den heller. Jeg syntes det var spennende å studere på et universitet med over 20 000 elever fra overalt i verden, det har jeg aldri angret på.

Det jeg antakelig har hatt mest nytte av med utdannelsen er trening i studieteknikk: Å prioritere hva som er viktig i en stor mengde informasjon, og disiplin til å bearbeide den informasjonen med god kvalitet innen en gitt tidsfrist. Jeg syntes også det var veldig gøy (men kanskje ikke så nyttig?) med fag som ikke handlet om IT, som for eksempel klassisk musikk, filosofi og psykologi.

 

 

Om meg

Jeg er 48 år, har samboer, tre barn (17, 15 og 12), hund og katt. Hele denne gjengen bor på Torvastad. Jeg er vokst opp på Solvang, sentralt i Haugesund. Moren min ble sjokkert da jeg fortalte at jeg skulle flytte til Karmøy. Jeg hadde bodd utenfor Haugesund i ti år, i Indre Troms, på Kongsberg, i California, Malaysia og Singapore. Men det var først da jeg skulle flytte over broen til Torvastad hun lurte på jeg var blitt sprø. På tross av mange advarsler trives vi stort sett godt der.