Raili Randmer Olsen

Arbeidsgiver
Olsen Dental AS
Alder
52 år
Bransje
Helse, omsorg, medisin og biologi
Bosted
Haugesund

tannlege, allmenn Olsen Dental AS

Jobb

Undersøkelse, diagnostikk, behandling og oppfølging  av voksne pasienter.

Ingen dager er like, siden alle pasienter er unike og krever ulike løsninger og tilnærmingsmåter.

Har et yrke som er stadig i utvikling, det skjer for tiden mye digitalisering.

Driver eget foretak i form av AS, har også ansvar for drift, innkjøp og personalpolitikk. Har stor mulighet til å bestemme over min egen arbeidsdag og -tid, så lenge praksisen går rundt økonomisk ;) 

Utdanning

Visste veldig tidlig at jeg skulle bli enten lege, tannlege eller veterinær, faktisk allerede før jeg begynte i barneskolen. Begynte som medisinstudent men skiftet til odontologi etter 1 studieår.

Egentlig kreves det en livslang læring for å bli og være en god tannlege, en blir aldri utlært, i motsatt fall bare utgått på dato ;) Det arrangeres mange svært interessante kurs i ulike landsdeler i Norge og i utlandet. Det er også et krav om et visst antall kurstimer for å beholde retten til å praktisere som tannlege.

Utøver det første året med mye teori og pugging, blir det stadig mer praktisk trening for å bli en god tannlege. 

Etter de 5 obligatoriske årene som kreves for å få autorisasjon som tannlege, kan man også spesialisere seg i en rekke fagområder innen odontologi. Det er mulig å jobbe ved offentlige tannklinikker, universiteter eller private tannlegepraksiser. Det er også mulig å drive med forskning. 

Om meg

Jeg er haugesunder på 19. året, mor til 3 jenter, født mellom 1998 og 2009, der den eldste nå også nærmer seg yrkesvalg og det er ikke nødvendigvis enkelt med alle mulighetene en har i dag.

I fritiden finner jeg stor glede av å reise og drive med ganske hard trening. Fysisk utholdenhet er også helt nødvendig for å klare seg bra i tannlegeyrket.